4000 lájk

2014 novemberében ünnepeltük háromezredik lájkolónkat, tehát másfél év kellett ahhoz, hogy újabb ezer fővel gyarapodjunk. Szép ívű fejlődés ez, köszönet érte minden támogatónknak! Különösen annak fényében értékes ez a siker, hogy hozzáállásunk a kezdetek óta egy szemernyit sem változott. Akkor és most is valljuk, hogy a környezetvédelem területén sem lehet elfogadni a csúsztatásokat, a manipulációt, a hazug hatásvadászatot, szolgáljon az bármilyen nemes célt is. A mi szelídzöld szemléletünk alapja a belátás, a tolerancia, és nem az önmagáért való szembenállás, vagy a merev környezetvédelmi doktrína. Nem fogjuk támadni a civilizációs vívmányokat csak azért, mert ez divat, vagy, mert azzal több hívet lehet szerezni.  Már csak azért sem, mert a civilizációs vívmányok használatával mi magunk is megrendelői vagyunk a környezet szennyezésének! Mi is termelünk szemetet; mi is igényeljük, használjuk az energiát: fűtünk, világítunk, járművel utazunk; tárgyakat vásárolunk, bár őszintén reméljük, mindezt körültekintőn, tudatosan, környezetbarát módon tesszük. És erre biztatjuk olvasóinkat is.

Szerzőink laikusok a környezetvédelem terén, valódi civil álláspontot képviselnek. Azt figyeljük, arról írunk, ami tényleg bosszantja az embereket, és persze arról is, ami jó, követendő, értékes. Oldalunknak 14 „munkatársa” van. Megérdemlik, hogy név szerint is említsük őket: Bors Mária, Drugics, Flavum Linum, GinkoBiloba, GreenDanny, GretnaGreen, Kereszti Zsófia, Kolozsvári Farkas, Molnár Veronika, OblongaCydonia, Suhajda, Uz Bence, Zöld Henrik, WaldGreen. Eddig több száz bejegyzésünk volt, közülük a tíz legnépszerűbb, a legnagyobb aktivitást kiváltó poszt az alábbi volt. Zárójelben az aktivitásmutató, azaz, hányan fejezték ki tetszésüket, szóltak hozzá vagy osztották meg az adott posztot.

1. Templomépítés élő fákból(2576). Egy újzélandi kertész saját kertjében, élő növényekből hozott létre „lélegző imahelyet”.

4000_01

2) A bátaszéki tölgy lett az Európai Év Fája(1375). Újabb magyar siker, immár 3. alkalommal nyertük el ezt a büszke címet.

4000_02

3) Tavaszi játék(1257).Olvasóinknak adtunk feladatot, ezt a százszorszép virágot kellett kitalálniuk. Nagyon sokan válaszoltak helyesen.

4000_03

4) Méhek (967). E kis rovarok pusztulásának okai, védelmük fontossága.

4000_04

5) Az év madara a haris (914). A rejtőzködő tyúkok versenyéből (amelyek közül igazából csak a fürj tyúk alakú) ez a szárnyas került ki győztesen.

4000_05

6) A kirándulás gyógyító ereje (777). Kutatások igazolták, hogy a kirándulás a testnek és léleknek is hasznára válik. Persze nem mindegy, hogy hol.

4000_06

7) A madarak és békák védelmében (847). A madarak és békák egyaránt ki vannak téve a civilizáció, ezen belül a közlekedés ártalmainak.

4000_07

8) Szilveszteri sokkhatás (835). A petárdázás miatt sok kutya, macska rémül meg, kóborol el hazulról.

4000_08

9) Az év költöző madara a búbos banka (730). Az év versenye mintáira saját „vetélkedőt” hirdettünk, olvasóinknak azt kellett eldönteni, melyik madár legyen „ebben a versenyszámban” a győztes.

4000_09

10)Misztikus erdők (684). Sok csoda van a világban, ezek közé tartozik egy belgiumi és egy lengyel erdő.

4000_10

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − kilenc =