Műanyagmentes július

Az immár évek óta tartó és 170 országra kiterjedő akció lényege, hogy egy hónapon keresztül mondjunk nemet az egyszer használatos műanyagokra, szatyrokra, palackokra, szívószálakra stb., és valamilyen más, tartós alternatívát keressünk. (Lásd erről a mellékelt fotót!)

A tamáskodók persze azonnal mondják, hogy a lakosság környezetvédelemre fogékony részének odafigyelése egy hónapon át nem old meg semmit, ehhez rendszerszerű változtatásokra (pl. törvényi tiltásokra) lenne szükség. Biztos így van, de, amit megtehetünk mi magunk is, azt tegyük meg.

A kételkedő figyelmébe pedig ezt a bibliai történetet ajánljuk. Ha mindenki úgy gondolkodna, úgy tenne, ahogyan ez a kislány, a természet és környezetünk védelmével is előbbre lennénk. Ne várjunk másokra és ne hagyjuk, hogy helyes cselekedetünk, legyen az látszólag bármilyen apró, hiábavalónak tűnjön.

„Tombolt a vihar, és több ezer kagylót mosott partra a tenger. Egy arra járó kislány egyenként felszedegette, és kétségbeesetten igyekezett visszadobálni őket a tengerbe. Megkérdezték tőle: ha csak néhányat menthet meg, mit számít az egész? A kislány válasza: Annak a néhánynak igenis számít!„

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 − 3 =