Környezetvédelmi vállalat Európa legjobbjai között

A múlt héten Európa tíz legjobb vállalkozása közé sorolták a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-t. Úgy gondolom, hogy büszkeségre ad okot, hogy a rangos megmérettetésben előkelő helyezettet ért el egy magyar cég, de még nagyobb öröm ez, ha arra gondolok, hogy ez a cég a környezetvédelem területén tevékenykedik.

Az European Bussiness Awards (EBA) 2007 óta kerül megrendezésre, a szakmai zsűri a kiemelkedő vállalati eredményeket, az új ötleteket, az innovációt díjazza. Idén, „Az Év Vállalkozója” kategóriában, 600 cég indult Európa 29 országából, a Biofilter Környezetvédelmi Zrt. tulajdonos vezérigazgatóját, Deák Györgyöt az első tíz legjobb közé választották. „Különösen büszkék vagyunk arra, hogy környezetvédelmi társadalmi vállalatként működünk” – emelte ki Deák György, a társaság vezérigazgatója.

A bioenergetikai szektorban tevékenykedő vállalat 1990-ben alakult, országos hálózatot hozott létre hulladék anyagok, elsősorban a használt sütőolaj begyűjtésére, melyből energia termelhető. A használt sütőolaj begyűjtése, feldolgozása és a tisztított növényi olajok importja biztosítja a magyarországi és a környező országok biodízel üzemek alapanyag ellátását. A cégcsoport a Magyarországon képződő szerves hulladékok 100%-át, a nem szerves, illetve veszélyes hulladékok 90%-át kezelni tudja, komplex hulladék feldolgozási szolgáltatást nyújtva partnereinek. Tevékenységei közé tartozik továbbá a zsírok takarmányozási célra történő értékesítése, valamint tisztított növényi olajok és zsírok nagykereskedelme.

A Biofilter Környezetvédelmi Zrt. 23 éve, egyszemélyes vállalkozásként indult, ma már a cég közel kétszáz embernek ad munkát. Az első évben 36, mára 4 ezer tonna használt sütőzsiradék környezetszennyező hatásától óvja meg a természetet. A vállalat országos begyűjtő hálózattal, két magyarországi feldolgozó üzemmel, négy telephellyel rendelkezik, illetve franchise hálózatot működtet Görögországban és Romániában.

Az EBA szakmai zsűrije 2013 áprilisában választja ki a legjobbat a tíz vállalat közül. Drukkoljunk a Biofilternek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + három =