Tömegközlekedés az egyik legszebb vízi útvonalon

A Budapestre látogatóknak (és természetesen az itt élőknek is) ajánljuk, különösen ilyen gyönyörű időben a BKK menetrend szerinti hajójáratait. Útvonal: MÜPA, Nemzeti Színház – Haller utca – Egyetemváros / A38 – Boráros tér – Szent Gellért tér – Petőfi tér – Várkert Bazár – Kossuth Lajos tér – Batthyány tér – Jászai Mari tér – Margitsziget – Népfürdő utca (Árpád híd). A D11-es járat a Meder utca – Újpest, Árpád út, a 12-es az Óbudai-sziget- Rómaifürdő felé megy tovább.

Munkanapi menetrend: http://www.bkk.hu/apps/menetrend/pdf/8120/20170515/a.pdf

Hétvégi és ünnepnapi menetrend: http://www.bkk.hu/apps/menetrend/pdf/8120/20170515/b.pdf

A hajón vonaljegy kapható 750 Ft-os, gyermekeknek 550 Ft-os áron, de munkanapokon Budapest-jegyekkel és -bérletekkel is igénybe vehetők. 65 év feletti nyugdíjasok itt is ingyen utazhatnak. Megéri kipróbálni! Ennek igazolására nézzünk meg néhány, képet az útvonalról, a hajóról nézve.

  1. Gellért-hegy

A 235 méterrel a tengerszint fölé magasodó hegy ebből a perspektívából különösen szép. Budapest ékkövének is szokták nevezni, szerintünk rászolgál erre a titulusra.

01

  1. Várkert bazár

A Budai várral együtt, ebből a perspektívából nézve nyújt igazán egységes, harmonikus képet ez a nemrég felújított épületegyüttes.

02

  1. Országház

Budapest egyik legismertebb középülete, Európa második, és a világ harmadik legnagyobb parlamentje. Steidl Imre neogótikus, eklektikus stílusban tervezett épülete előtt elhajózni még akkor is nagy élmény, ha egyébként már sokszor láthattuk ezt a képet.

03

  1. Margitsziget

A hajó a Grand Hotel előtt áll meg, ahonnan szépen gondozott parkok, kisebb tavak mentén sétálhatunk tovább a sziget nevezetességeihez, középkori szakrális építészeti emlékeihez, szobraihoz.

04

  1. Duna Aréna

Még folynak az utolsó simítások, de rövidesen elkészül a vizes VB-nek helyt adó sportkomplexum, ahová majd gyorsan, környezetbarát módon, hajóval is eljuthatnak a versenyzők és a szurkolók.

05

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 3 =