Sztárok a környezetvédelemben

Cameron Diaz, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Colin Firth, Paul McCartney, Robert Redford és Pedro Almodóvar – csak néhány igazán ismert ember, akik népszerűségüket, „sztárságukat” a környezetvédelem fontosságának hangsúlyozására is felhasználják.

„Nem elég, ha hangos és látványos akciókat hirdetünk, ha mi a magunk életében nem vagyunk környezettudatosak” – mondta nemrégiben Leonardo DiCaprio, aki hibrid meghajtású autóval jár, és otthonában napelemekkel biztosítja a környezetbarát energiát.
Hozzá hasonlóan gondolkodik és él Cameron Diaz, a Keresd a nőt! című kasszasiker sztárja, aki Toyota Priust vezet, és társszerzőként jegyez egy könyvet, amely a hétköznapi zöld praktikákat szedte sorba. Brad Pitt az általa létrehozott alapítványon keresztül a Katrina hurrikán által letarolt New Orleansban százötven olyan házat építtetett, amelyben zöld technológiát és anyagokat használtak fel. Pitt akkor Obama elnökkel is tárgyalt, egy olyan állami projekt létrehozását sürgetve, amely Amerika-szerte segítené a zöld technológiájú épületek létrehozását.
Hollywood sztárjai között az utóbbi években örömtelien új divat hódít. A különféle díjátadó ünnepségeken a filmcsillagok úgynevezett környezettudatos ruhákban jelennek meg. Meryl Streep például az idei Oscar-gálán egy ahimsa (jelentése szanszkritül: „nem kárt okozni semmiben”) selyemből készült ruhába bújt.
Colin Firth biopamutból szőtt Tom Ford-öltönyben jelent meg a kifutón, ráadásul ez egy igazi újrahasznosított darab, hiszen a színész ezt viselte akkor is, amikor 2011-ben A király beszéde című filmben nyújtott alakításáért átvehette az Oscar-szobrocskát. Felesége, Livia Firth egy rendkívül sokoldalúan hasznosítható, műanyag palackokból készült ruhában lépegetett ura mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × egy =